ARTIKKEL

Prisen

Dette skjer: 20/04/2018

Riksteatret presenterer: PRISEN
Av Arthur Miller
Prisen er et intenst kammerspill for fire mennesker som hver på sitt vis har prøvd å være tro både mot egne muligheter og mot omgivelsenes krav.
Får vi det livet vi fortjener?
Arthur Miller er en av USAs mest innflytelsesrike og populære dramatikere. Miller står dessuten tydelig i tradisjonen etter Ibsen, og har derfor en særlig appell til oss her i landet. I Riksteatrets oppsetning møter du Kim Haugen, Helge Jordal, Iren Reppen og Per Frisch. Prisen ble nylig satt opp på Broadway med Danny DeVito i en av rollene og Obama på besøk!
To voksne brødre møtes for å fordele det som står igjen på loftet etter deres avdøde far. De har ikke sett hverandre på mange år - den ene valgte plikten, den andre karrieren. Yngstebroren har med kona, som håper denne arven kanskje betyr begynnelsen på noe nytt. Og så har de fått tak i en gammel brukthandler for å få arvegodset verdsatt. Men denne brukthandleren har levd et langt og omskiftelig liv. Han vet at det sjelden er samsvar mellom prisen du betaler og verdien av det du får.
Prisen er et intenst kammerspill for fire mennesker som hver på sitt vis har prøvd å være tro både mot egne muligheter og mot omgivelsenes krav. Men: har de betalt en for høy pris for livsvalgene de har truffet? Det er spennende, det er opprivende – og det er underholdende!
Med denne oppsetningen skal Riksteatret by på teater med en vittig, engasjerende og utfordrende tekst, levendegjort av fire store skuespillerpersonligheter, signert regissør Kjetil Bang-Hansen. Det er når prosjekter som dette kommer på besøk til hele landet, at Riksteatret både blir unikt og nødvendig.
På scenen
Per Frisch, Kim Haugen, Helge Jordal og Iren Reppen.
Team
Regissør: Kjetil Bang-Hansen. Scenograf: John-Kristian Alsaker. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad
 

siste nyheter

 • Sandnesrevyen

  Dette skjer: 21/03/2019
  Les mer
 • Hekla stålstrenga

  Dette skjer: 22/03/2019
  Les mer
 • Brass Kafe

  Dette skjer: 23/03/2019
  Les mer

sentrumspartnere

LOGG INN

BRUKERNAVN

PASSORD